Иван Петров, който участваше в организирана престъпна  групата, предлагаща секс

...
Иван Петров, който участваше в организирана престъпна  групата, предлагаща секс
Коментари Харесай

Един от групата сводници, предлагали секс услуги по границата, се споразумя с прокуратурата за условна

Иван Петров, който участваше в проведена незаконна  групата, предлагаща секс услуги по границата, се снабди с присъда, откакто се споразумя с прокуратурата. Единствено той пожела правосъдният процес  да протече по този метод, а другите двама обвинени Кремена А. и Тодор Т., изрично отхвърлиха да признаят виновността си и желаеха съвещанието да протече  по общия ред с разпит на очевидци и движимости лица.
Прочетете още

Припомняме, че групата отговаряха пред съда за това, че са набирали и транспортирали до казина в Свиленград  момичета за да бъдат предлагани  за платени полови услуги, без значение от единодушието им. Според обвинителния акт  те са  работили близо година в Пловдив, в  региона на град Хасково и Стара Загора. Действията по следствие на незаконната активност са осъществени от чиновници на бранш ГДБОП – Пловдив през 2020 година. В хода на оперативните дейности са добити данни за членовете, работили в интервала 01.01.2019 година до 11.01.2020.

42-годишният тогава осъждан Иван,  имал уговорката да набира и транспортира девойки, някои от които ненавършили 18 години, с цел да дават платени полови услуги в
казина и питейни заведения в Свиленград. На място, другите двама - заемащи информационни длъжности в два хотела – намирали клиенти за предлаганата „ услуга “.

В хода на следствието са открити 11 девойки, употребявани от групата в разнообразни интервали от 2019 година до началото на 2020. При арестите са били открити и конфискувани мобилни телефони, посредством които комуникирали.  Тримата арестувани са били с наложена мярка за неотклонение „ парична гаранция “ в размер на 10 000 лв..

В предишно съвещание, съдията реши делото да протече при закрити порти, с цел да не се разкриват елементи от интимния живот на потърпевшите девойки.  Към този миг признание на обстоятелствата и съглашение е сключил единствено Иван П., който се е договрил с държавното обвиняване за едно общо наказване за всички обвинявания, които са му повдигнати. Едно от тях е за присъединяване в проведена незаконна група. Така обвиненият е получил условна присъда от 2 години и 6 месеца с изпитателен период от 5 години. Съдебният развой против другите двама обвинени евентуално ще протече в настрана правосъдно съвещание по общия ред с разпит на очевидци. 

Присъдата не предстои на обжалване!

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР